E-Belediye

Çözüm Merkezi
E-İmar
Talep Sorgulama
Borç Ödeme
Asfalt Çalışmaları
Kurs Kayıt
Vefat İlanları
Kent Rehberi
“BENİM KAHRAMANIM BABAM” MASAL YAZMA YARIŞMASI

KOCASİNAN BELEDİYESİ

ÖDÜLLÜ “BENİM KAHRAMANIM BABAM” MASAL YAZMA YARIŞMASI

YARIŞMANIN AMACI: Dünya genelinde pandemi olarak ilan edilen içinde bulunduğumuz bu süreçte evde eğitimlerine devam eden çocuklarımızın arta kalan zamanlarını verimli değerlendirebilmek ve kendi dünyalarının kahramanları olan Babalarını masallaştırarak çocuklarımızın edebi ve düşünsel yönlerini zenginleştirip hayal dünyalarını kaleme almalarını sağlayıp ülkemizde okuma ve yazma kültürünün gelişmesi yönünde teşvikte bulunmak.

1. KATEGORİ: İlkokul kategorisi. 2. KATEGORİ: Ortaokul kategorisi.

BAŞVURU KOŞULLARI:

1.      Yarışmada çocuklarımızın kendi dünyalarının kahramanları olan babalarını tasvir etme yoluyla masallaştırarak “Benim Kahramanım Babam” masal yarışmasına katılımları kabul edilecektir.

2.      Yarışmaya Kocasinan İlçe sınırlarında bulunan bütün ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz katılabilir.

3.      Bir öğrenci en fazla bir masalla yarışmaya katılabilir.

4.      Masallar bilgisayar ortamında Word belgesine yazılmalıdır. Yazı tipi Time News Roman, yazı tipi boyutu 12 punto olarak 1,5 satır aralığında düzenlenecektir.

5.   Yarışmaya gönderilecek masal metinleri ilkokul kategorisi için 1.000; ortaokul kategorisi için 1.500 kelimeyi geçemez.

6.      Bilgisayar ortamında masalları hazırlama imkanı bulunmayan el yazısı ile yarışmaya katılacak ilkokul yarışmacılarında üst sınır sayfa sayısı 5,orta okul yarışmacılarında 7 sayfayı geçemez.

7.      Yarışmaya gönderilen masallar, herhangi bir yerde yayımlanmamış ve yayımlanmak üzere bir telif sözleşmesinin olmaması gerekir. Eser herhangi bir yarışmaya katılmamış olmalıdır.

8.      Başkasına ait eserlerden yapılan alıntı ve kopyalar ile ilgili hukuki sorumluluk eser sahibine, resmi sorumluluklar da velisine aittir.

9.      Yarışma şartnamesine uygun olmayan ve son teslim tarihinden sonra teslim edilen başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

10.      Yarışmaya gönderilen masallar, değerlendirmeye alınsın ya da alınmasın, yazarlarına iade edilmez.

11.  Dereceye giren masalların tüm telif ve yayın hakları Kocasinan Belediyesi’ne aittir.

YARIŞMA BAŞVURUSU:

Yarışmaya başvuru( yazılan masallar) online olarak www.kocasinan.bel.tr adresimizden veya elden teslimatlar için Belediyemiz Çözüm merkezi üzerinden yapılacaktır.

Öğrenciler  yazdıkları masallarını okudukları okul müdürlüklerine elden teslim edebilirler.

Müracaatta belirtilecek tüm bilgilerin doğruluğu masal yazarını, eser sahibini bağlar. Bu bilgiler nedeniyle doğabilecek hukuksal sorumluluk masal sahibine aittir.

SEÇİCİ KURUL:

Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Belirlenecek Kurul Tarafından Değerlendirilecektir.

YARIŞMA TAKVİMİ:

Son Başvuru: 30 Haziran 2020

Seçici Kurul Değerlendirmesi: 01-15 Temmuz 2020

Dereceye Giren Masalların Duyurulması:  17 Temmuz 2020

Ödüller: Tüm katılımcılara kitap ve dereceye giren eser sahiplerine 20 adet bisiklet,

10 adet scooter