E-Belediye

Çözüm Merkezi
E-İmar
Talep Sorgulama
Borç Ödeme
Asfalt Çalışmaları
Kurs Kayıt
Vefat İlanları
Kent Rehberi

Cami Temizleme Ekibi

Kocasinan Belediyesi Cami Temizleme Ekibi düzenlenen törenle kamuoyuna tanıtıldı.

 

         Seçimlerde vaat ettikleri yatırımlar arasındaki en önemli işlerden birinin temizlikteki iyileştirmeler olduğunu hatırlatıldı , Göreve gelir gelmez hem cadde ve sokak temizliği hem de diğer mekanların temizliğinde hızla çalışmalara başladık. Önümüzdeki günlerde temizlik ekibinin daha hızlı hareket etmesi için ekip sayında artışa gideceğiz. Bu anlamda çalışan sayımızı yüzde 20 oranında artıracak, araç ve gereç alanında ciddi yatırımlar yapacağız. Manuel ve otomatik olmak üzere yol süpürme araçlarıyla çöp konteynırları ve yeraltı konteynırlarını çağımızın teknolojisine uygun olarak modernize edeceği söylendi.

 

        

         İbadethanelerin temizliğine de önem veriliyor, Sınırlarımız içinde yer alan bütün camilerin temizliği bizim için önem arz etmektedir. Biliyorsunuz İslam, temizlik dinidir. Temizlik İmandandır düsturuna uygun olacak şekilde camilerimizi temizlemek niyetindeyiz. Bunun için de Cami Temizleme Ekibini kurarak çalışmalara başladık. Bu ekiplerin endüstriyel anlamda tüm temizlik donanımları mevcuttur. Her birinde 3er kişiden oluşan temizlik timleri görev yapıyor. Caminin iç ve dış mekanını temizleyecek ekipmanlar araçlarımızda bulunmaktadır.  Şimdilik üç ekip oluşturduk. İhtiyaca göre ekip sayısını artıracağız

 

        

         Kurulan ekiplerin öncelikle iç mekan temizliğinde görev alacağını, dış mekanda ise camilerin park ve bahçelerinin temizliğini yapacakları hakkında bilgi verirken, Yaptığımız planlama dahilinde camilerimizin her birinin ayda en az bir kere temizlenmesini hedefliyoruz.  Ramazan ayı öncesi bu çalışmaların hızlandırılmasını amaçladık. Bayrama kadar bütün camilerin temizliğini yapmış olacak, daha sonraki dönemde ise bu çalışmaların bir plan dahilinde periyodik olarak gerçekleşmesini sağlayacağız. Cami temizleme ekibimiz profesyonel kişilerden oluşuyor. Bu yüzden aldıkları eğitim gereği yapacakları işin bilinciyle çalışacaklar. 3 gündür sahada olan ekiplerimizin yaptığı çalışmalardan olumlu geri dönüşler alıyoruz. Temizlik sonrası yapılan gül suyu sıkma işini ise her cuma günü de bütün camilerimizde geleneksel hale getireceğiz. Bu vesileyle bütün İslam Aleminin Ramazan ayını tebrik ediyor, hayırlısıyla Kadir Gecesi ve Bayrama ulaşmalarını diliyorum diye konuştu.

 

         Bölgelerinde 220 camii ve bu camilerde görev yapan 250ye yakın din görevlisinin bulunduğunu, din görevlilerine yönelik olarak ise cübbe ve sarıklarının yenilenmesi için çalışma başlattıklarını, her din görevlisine cübbe ve sarık hediye edeceklerini sözlerine ekledi.

        

 

         Kocasinan İlçe Müftüsü Yahya Çankaya ise Kocasinan Belediye Başkanına teşekkür ederek, Sayın Başkanımızı bu çalışmalarından dolayı kutluyorum. Bu, çok büyük bir çalışma. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  Bu çalışmayla camilerimiz daha nezih bir hale gelecek. İnşallah Ramazan ayı müddetince de huzurlu bir şekilde ibadetlerimizi yerine getireceğiz. Hayırlı hizmetlerde bizlere katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Sayın Başkanımızı ve ekibini kutluyorum dedi.

 

         İl Müftü Yardımcısı Tandoğan Topçu da Kocasinan Belediyesi tarafından başlatılan uygulamanın diğer kurumlara da örnek teşkil etmesi temennisinde bulunarak şunları söyledi, Temizlik her hususta önemlidir. Özellikle de camilerimizde. Camilerimizin temiz olması, yapılacak ibadete de doğrudan tesir etmektedir. Belediye başkanımız  ve ekibine bu önemli hizmeti Ramazan ayı öncesi başlatmış olduklarından dolayı teşekkür ediyorum