E-Belediye

Çözüm Merkezi
E-İmar
Talep Sorgulama
Borç Ödeme
Asfalt Çalışmaları
Kurs Kayıt
Vefat İlanları
Kent Rehberi

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, “KOCASİNAN GÖNÜLLÜSÜ 112 BİN 823 KİŞİNİN YÜREĞİNE DOKUNDU”

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, belediye meclis üyeleriyle birlikte ihtiyaç sahipleri için kurulan Sosyal Market ve İkinci El Eşya Toplama Merkezi’ni ziyaret etti. Misafirlerine tesislerin işleyişi hakkında bilgi aktaran Başkan Çolakbayrakdar, Kayseri genelinde yürütülen ‘Kocasinan Gönüllüsü Projesi’ ile 30 ay içerisinde 28 bin 453 aile olmak üzere toplam 112 bin 823 kişinin yüreğine dokunulduğunu söyledi.

Meclis üyelerine, Kocasinan Gönüllüsü Projesi kapsamında hizmet veren Sosyal Market ve İkinci El Eşya Toplama ve Dağıtım Merkezi’ni gezdiren Başkan Çolakbayrakdar, uygulamaların işleyişi hakkında bilgiler aktardı.

Sosyal belediyecilik çalışmalarının vatandaşın refahına ve mutluluğuna katkı sunduğunu belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Sosyal odaklı bir hizmet anlayışıyla Kayserililere hizmet veriyoruz. 2017 yılında hayata geçirdiğimiz ‘Kocasinan Gönüllüsü Projesi’ ile vatandaşlarımızın yüreğine dokunuyoruz. Bunlardan biri olan Sosyal Market, faaliyete geçeli yaklaşık 30 ay oldu. Kurulduğu günde Anadolu’da ilk uygulama olan Sosyal Market’te tamamen sıfır ürünler yer almaktadır. İlçe sakinleri, ‘Dost Eli’ diye adlandırdığımız karta yüklenen puanlarla Sosyal Market’ten ihtiyaçları doğrultusunda istedikleri ürünleri seçerek alabiliyorlar. Gönüllülük esasına dayanan sistemle hayırseverlerimiz verdiği ürünleri, vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Bu marketten bu zamana kadar 125 bin 724 parça ürünü ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. 30 ayda 5 bin 916 aile olmak üzere toplam 29 bin 580 kişinin yüreğine dokunundu. İkinci El Eşya Toplama Merkezi’nde ise vatandaşlarımızın vermiş olduğu ikinci el kıyafetler, çeşitlerine ve kullanılabilirlik durumlarına göre ayrılıyor. Kullanılmayacak halde olan ürünler ise tadilatları yapılıyor, yıkanıp ve ütüledikten sonra eşyalar raflardaki yerini alıyor. Bu merkezde 401 bin 688 parça ürün, vatandaşlara ulaştırıldı. Bu zamana kadar 22 bin 537 aile olmak üzere 83 bin 243 kişiye ulaşıldı. Bu noktada duyarlılık gösteren herkese teşekkür ederim. Önce Allah’ın rızasını alıp sonra vatandaşlarımızın yarasına merhem olabiliyor, gönüllerini kazanabiliyorsak ne mutlu bizlere.” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, ikinci el eşyalarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşların; Kocasinan Belediyesi’nin tesislerine, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne, ilçe muhtarlıklarına ve AVM’lerde oluşturulan ikinci el eşya toplama standlarına başvurmalarının yeterli olacağını belirterek sözlerini noktaladı.

Meclis üyeleri ise projeyi çok beğendiklerini ve uygulamanın işleyişini takdirle karşıladıklarını ifade ederek, Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.