E-Belediye

Çözüm Merkezi
E-İmar
Talep Sorgulama
Borç Ödeme
Asfalt Çalışmaları
Kurs Kayıt
Vefat İlanları
Kent Rehberi

KOCASİNAN BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kocasinan Belediyesi, Eylül ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar yönetiminde meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıda 11 gündem maddesi görüşülüp karara bağlandı.

Toplantıda; Oruç Reis, Şeker, Erkilet General Emir ve Obruk Mahallerindeki çeşitli imar plan maddeleri ele alındı. Kocasinan Belediyesi’nin 2020-2024 yıllarını ilgilendiren Stratejik Planın da görüşüldüğü toplantıda ayrıca Yavuz Mahallesi Mutlu Sokak ve Gelgeç  Sokak'ta bulunan parka; Şehit Piyade Üstçavuş Mahmut Öner  isminin verilmesi talebi oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantıda kentsel dönüşüm konusunda değinen Başkan Çolakbayrakdar, ‘Kentsel Dönüşüm bizim için öncelikli olarak sosyal bir dönüşüm anlamını taşımaktadır” ifadelerini kullandığı açıklamasında şunları söyledi. “Dönüşüm, bölgede sosyal donatı anlamında ihtiyaç duyulan ne varsa yol, okul, cami, pazar yeri gibi bu ihtiyaçları yerine getirmektir. Ayrıca dönüşümle yapılması gereken çevre düzenlemesi, parklar ve yeşil alanlar gibi sosyal yaşam alanlarını da eş zamanlı olarak yapıyoruz. Kentsel dönüşümün bir belediye tarafından kendi başına yapabileceği bir iş değildir. Kanuni olarak önümüzün açılması noktasında çok şükür bu günlere geldik. Bundan dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Onların çıkarmış olduğu kanunlar ile birlikte bizler bu hizmetleri vatandaşın lehine sunuyoruz. Bu anlamda ilçe belediye ölçeğinde Türkiye’de en büyük kentsel dönüşüm yapan belediyeyiz. İnşallah önümüzdeki günlerde diğer mahallelerimizde de benzer kentsel dönüşüm uygulamalarına devam edeceğiz.”

İyi Parti Grubu adına konuşan İyi Parti Meclis Üyesi Kazım Yücel ise Başkan Çolakbayrakdar'a Kentsel Dönüşüm Projelerinde uygun koşullar içerisinde her zaman destek olacakları sözünü verdi.