E-Belediye

Çözüm Merkezi
E-İmar
Talep Sorgulama
Borç Ödeme
Asfalt Çalışmaları
Kurs Kayıt
Vefat İlanları
Kent Rehberi

KOCASİNAN’IN ORGANİK DOMATES FİDESİNE VATANDAŞLARDAN BÜYÜK İLGİ

Kocasinan Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Domates Fidesi Dağıtım Etkinliğinin bu yıl 10.su gerçekleştirildi. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın da bizzat katılıp vatandaşlarla sohbet ettiği etkinliğe, Kayserililer büyük ilgi gösterdi. Vatandaşların domates fidelerinden elde edilecek ürünleri sağlıklı günlerde tüketmeleri temennisinde bulunan Başkan Çolakbayrakdar, yerli tohumlardan yetişen ürünlerin hem toplumun hem de gelecek nesillerin sağlığını koruma açısından çok değerli olduğunu söyledi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte üç ayrı noktada eş zamanlı olarak toplam 550 bin kök organik domates fidesi dağıtıldı. Yoğun kalabalığa rağmen herhangi bir sorunun yaşanmadığı, profesyonelce gerçekleştirilen organizasyonda vatandaşlarla keyifli diyaloglar gerçekleştiren Başkan Çolakbayrakdar, onlarla yakından ilgilendi. Vatandaşların domates fidelerinden elde edilecek ürünleri sağlıklı günlerde tüketmeleri temennisinde bulunan Başkan Çolakbayrakdar, domates fidelerini; genetiği değiştirilmemiş, organik sebze, meyve üretimini ve tüketimini yaygınlaştırmak amacıyla dağıttıklarını ifade etti. Domates fidesinin Kocasinan Belediyesi ile özdeşleştiğini belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan Belediyesi olarak düzenlediğimiz geleneksel domates fidesi etkinliğe bu sene de vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi. Bu domates fidelerini dağıtmamızın en önemli nedeni, vatandaşlarımızın sağlığıdır. Vatandaşlarımızın sağlıklı besine ve sağlıklı ürüne kolay ulaşabilmeleri adına üretilen yerli tohum fidelerinin özelliği, hibrit olmamaları ve yeniden tohumlanabilmeleridir. Bu organizasyon, Kayseri’de yöresel adıyla ‘Karahıdır’ olarak bilinen yerli tohumları yaygınlaştırmak amacıyla yapmış olduğumuz bir etkinliktir. Bununla birlikte doğal yaşamı özendirmek de bunun bir parçasıdır. Çünkü vatandaşlar bu domates fidelerini kendi bağ ve bahçelerine ekerek, kendi ürünlerini kendileri yetiştiriyorlar. Hemşehrilerimin aldığı fidelerden yetişecek domatesleri sağlıklı ve iyi günlerde tüketmelerini diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle etkinliğe ilgi gösteren vatandaşlar, Kocasinan Belediyesi hizmet binası önündeki Mimarsinan Parkı ile Beyazşehir Kırlangıç Parkı ve Ziyagökalp Merkez Parkı'nda sabahın erken saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte toplam 550 bin organik domates fidesi dağıtıldı. Fidelerden alabilmek için birbiri ile yarışan vatandaşların gösterdiği çaba renkli görüntüler oluşturdu. Yoğun kalabalığa rağmen herhangi bir sorunun yaşanmadığı, profesyonelce gerçekleştirilen etkinlikte, fideleri alan vatandaşların memnuniyetleri ifadelerine de yansıdı.

Her yıl düzenli olarak domates fidelerini aldıklarını belirten vatandaşlar, domates fidelerinin verimli ve bereketli olduğunu belirterek, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.