E-Belediye

Çözüm Merkezi
E-İmar
Talep Sorgulama
Borç Ödeme
Asfalt Çalışmaları
Kurs Kayıt
Vefat İlanları
Kent Rehberi

YENİ KOCASİNAN İÇİN AHİ EVRAN’DA DEV ADIM

Kocasinan Belediyesi, Ahi Evran Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm alanında Türkiye’ye örnek olacak dev projenin temelini attı. Kentsel dönüşümün sosyal bir dönüşüm olduğunu vurgulayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan’ı geleceğe taşımak için kentsel dönüşüme büyük önem verdiklerini ve dönüşüm projeleri tamamlandığında yeni bir kayseri ve yeni bir Kocasinan’ın şekilleneceğini söyledi.

Programa; Başkan Çolakbayrakdar’ın yanı sıra Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdülkadir Güneş, AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Hüseyin Okandan, Kocasinan Belediye Meclis Üyeleri, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, Yavuz Selim ve Ahi Evran Mahallesi sakinleri ile davetliler katıldı.

Törende konuşan Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan’ın daha modern bir şehir görünümü kazanması için kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini vurgulayarak, “Ahi Evran Mahallesi’nde yapımı başlamış olan dönüşümün yanı sıra yeni etabının temelini atıyoruz. İnşaatlar yapılıyor ama bunun arkasında büyük emekler var. Hedefimiz en hızlı şekilde kazasız, belasız projelerin inşaatını tamamlamaktır. Bu zamana kadar Kayseri’nin daha güzel olması için emek veren herkesten Allah razı olsun. Bizlere düşen daha güzel hizmetler yaparak, Kayseri’mizi daha da güzelleştirmektir. Kentsel dönüşüm faaliyetlerinin yanı sıra birçok yatırım gerçekleştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Kentsel Dönüşüm bizim için öncelikli olarak sosyal bir dönüşümdür” diyen Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kocasinan bölgesi delindiği zaman, kentsel dönüşüm olmazsa olmazlardan geliyor. Bir yandan köhne binalar ve imarsız yapılaşmalar adına başlatmış olduğumuz kentsel dönüşüm projelerimiz, şükür Allah’a her bir mahallelerimizde birer birer hızlıca devam etmektedir. Bizim için önemli olan kentsel dönüşümde, önceliğimiz sosyal bir dönüşümdür. Bölgenin ihtiyaçları olan her türlü sosyal ihtiyaçların karşılanmasıdır. Bölgede ihtiyaç duyulan ne varsa yol, okul, cami, pazar yeri gibi ihtiyaçları yerine getirmektir. Ayrıca dönüşümle yapılması gereken çevre düzenlemesi, parklar ve yeşil alanlar gibi sosyal yaşam alanlarını eşzamanlı olarak yapıyoruz. Kentsel dönüşümün bir belediye tarafından kendi başına yapabileceği bir iş değildir. Kanuni olarak önümüzün açılması noktasında bu günlere geldik. Bundan dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Onların çıkarmış olduğu kanunlar ile birlikte biz hizmetleri vatandaşın lehine sunuyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde diğer mahallelerimizde de benzer kentsel dönüşüm uygulamalarına devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Başkan Çolakbayrakdar, kentsel dönüşümün vatandaşa hizmet olarak hızlı bir şekilde sunulabilmesi için 3 farklı yöntemden geçtiğinin altını çizerek, “Belediye, mülkiyet sahibi ve yatırımcı olmak üzere 3 farklı konuyu oluşturuyor. Biz belediye olarak planlamasını ve her turlu bürokrasi işlerini tamamlıyoruz. Özellikle geleceğimizin teminatı yavrularımızın, daha mutlu ve daha huzurlu bir şekilde yaşaması için daha modern ve daha konforlu konutlar inşa ediyoruz. 1 buçuk milyon metrekare alanda dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda ilçe belediye ölçeğinde Türkiye’de en büyük kentsel dönüşüm yapan belediyeyiz. Burada kentsel dönüşümle sağlık ocağı yapıyoruz. Bölgemizde en büyük kentsel dönüşüm çalışmalarından biri olan Ahi Evran Mahallemizdeki 500 bin metrekare alan üzerinde 3 bin konutla dönüşüm çalışmamızla buranın çehresi değişecek ve yeni bir mahalle olacak. 200 bin metrekare alan üzerinde ‘Kent balkon’ diye adlandırılan park çalışması olacak. Ayrıca bölgenin yaşam standardını yükseltecek farklı ve özellikli projeler hayata geçireceğiz. Kocasinan’ın her bir mahallesini güzelleştirmeye ve değiştirmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Başkan Çolakbayrakdar, ‘İnsanı yaşat ki; devlet yaşasın’ felsefesiyle daha mutlu bir şekilde vatandaşların Kayseri’de yaşaması için projelere hız kesmeden devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ise törende kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirdikten sonra Ahi Evran Mahallesi sakinlerine hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından kürsüye çıkan protokol tarafından butona basılarak, Kentsel Dönüşüm Konutları’nın temelinin atılmasıyla program sona erdi.