E-Belediye

Çözüm Merkezi
E-İmar
Talep Sorgulama
Borç Ödeme
Asfalt Çalışmaları
Kurs Kayıt
Vefat İlanları
Kent Rehberi

KÜÇÜK DOSTLARA MÜDAHALE AN BE AN KAMERALARA YANSIDI

Kocasinan Belediyesi’nin sokak hayvanları için oluşturduğu ‘Küçük Dostlar Ambulansı’, 1 yılda hasta ve yaralı bin 516 hayvana müdahale etti. Küçük Dostlar Ambulansının kameralara yansıyan son örneğinde; Çözüm Merkezine gelen yaralı kedi ihbarı üzerine ambulans seri bir şekilde harekete geçti ve yaralı kediyi kliniğe ulaştırdı. Örnek bir sosyal belediyecilik hizmeti sunduklarını vurgulayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Hizmetlerimizle küçük dostlarımızın da yanındayız.” dedi.

Çevreye ve doğaya gösterdiği hassasiyetiyle dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “İnsan odaklı projelerin yanı sıra bütün canlılara yönelik sorumluluklarımız var. Bu çerçevede ilçenin muhtelif yerlerine beslenme noktaları yerleştirerek, sokak hayvanları ve doğadaki canlıların su ve mama ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ayrıca geçtiğimiz yıl hizmete sunduğumuz ‘Küçük Dostlar Ambulans’ aracıyla ilçe genelinde yaralı veya hasta olan sokak hayvanlarını hijyenik ve güvenli bir şekilde kliniğe ulaştırıp, tedavi edilmesini sağlıyoruz. Bu konuda duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Küçük dostlara 7 gün hizmet veren Kocasinan Belediyesi, verdiği bu hizmetlerle vatandaşların takdirini kazanmaya devam ediyor. Son olarak Taksici Metin Uçan, yol kenarında hareketsiz yatan minik bir kedi gördü. Bir bacağının kırık olduğunu gören taksici, Kocasinan Belediyesi’nin 222 70 00 numaralı Çağrı Merkezi’ni aradı. Küçük Dostlar Ambulansı kısa sürede Sahabiye Mahallesinde bulunan yavru kediye ilk müdahaleyi yaptı. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri daha sonra yaralı kediyi Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne götürdü. Yavru kediye Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr. Muhammed Kaan Yönez ve ekibi müdahale etti. Kırık bacağı tedaviye alınan ve genel muayenesi yapılan yavru kedi, emin ellere teslim edildi.

Hizmete başlamasının birinci yılında yine bir hayat kurtaran Küçük Dostlar Ambulansı, tüm sokak hayvanları için çalışmaya devam edecek.