E-Belediye

Çözüm Merkezi
E-İmar
Talep Sorgulama
Borç Ödeme
Asfalt Çalışmaları
Kurs Kayıt
Vefat İlanları
Kent Rehberi

KOCASİNAN’IN ORGANİK DOMATES FİDESİNE İLGİ, HER GEÇEN YIL ARTIYOR

Kocasinan Belediyesi’nin her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği organik domates fidesi dağıtımının bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirildi. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın da bizzat katılıp vatandaşlarla sohbet ettiği etkinliğe, Kayserililer büyük ilgi gösterdi. Domates fidesinin Kocasinan Belediyesi ile özdeşleştiğini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, bu yılki etkinlikte 450 bin adet domates fidesi dağıttıklarını söyledi. Öte yandan Kocasinan Belediyesi Nikah Salonunda mutlu bir birlikteliğe başlayan bir gelin ile damat da fide dağıtım etkinliğine destek vererek, renkli görüntüler oluşturdu.

Kocasinan Belediyesi, sağlıklı toplum, sağlıklı nesil ve sağlıklı yarınlar oluşturmak adına ve organik ürünlerin üretimine, tüketimine destek olmak amacıyla gerçekleştirdiği etkinliğe katılan Başkan Çolakbayrakdar, vatandaşın yoğun sevgisiyle karşılaştı. Vatandaşlarla keyifli sohbetlere imza atan Başkan Çolakbayrakdar,  domates fidesinin Kocasinan Belediyesi ile özdeşleştiğini vurgulayarak, “Kayseri de ‘Karahıdır’ olarak bilinen bölgemizin yerli tohumlarıyla yetiştirilen domates fidelerimize hemşehrilerimiz yoğun ilgi gösteriyorlar. Özellikle yerli tohumlardan yetişen ürünler, hem toplumun hem de gelecek nesillerimizin sağlığını koruma açısından çok değerli. Bu ürünlerin çekirdeklerini alanlar, gelecek yıllarda bu tohumları devam ettirebilir, ürünleri sürdürebilir. Çünkü bu organik ve yerli domates fidesi; çekirdeğinden kendisini sürdürebilen, yeni fideler oluşturabilen üründür. Hemşehrilerimin aldığı fidelerden yetişecek domatesleri sağlıklı sıhhatli iyi günlerde tüketmelerini diliyorum. Her yıl vatandaşlarımızın gösterdiği teveccüh, Kocasinan Belediyesi'nin yaptığı bu organizasyonun son derece isabetli olduğunu gösteriyor. Bu tür sağlıklı ve organik ürün yetiştirme teşviklerine devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle etkinliğe ilgi gösteren vatandaşlar, Kocasinan Belediyesi hizmet binası önündeki Mimarsinan Parkı’nda, Beyazşehir Kırlangıç Parkı ve Ziyagökalp Merkez Parkı olmak üzere 3 farklı noktada sabahın erken saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte toplam 450 bin organik domates fidesi dağıtıldı. Fidelerden alabilmek için birbiri ile yarışan vatandaşların çabası renkli görüntülerin oluşmasına sebep oldu. Yoğun kalabalığa rağmen herhangi bir sorunun yaşanmadığı, profesyonelce gerçekleştirilen etkinlikte, fideleri alan vatandaşların memnuniyetleri yüzlerinden okundu.

Vatandaşlar, domates fidelerinin verimli ve bereketli olduğunu belirterek, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.