E-Belediye

Çözüm Merkezi
E-İmar
Talep Sorgulama
Borç Ödeme
Asfalt Çalışmaları
Kurs Kayıt
Vefat İlanları
Kent Rehberi

KOCASİNAN’DA TÜRKİYE GENELİNDEKİ İLK OKUMA YAZMA SERTİFİKA TÖRENİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı Okuma Yazma Seferberliği çerçevesinde Türkiye genelindeki ilk uygulamayı başlatan Kocasinan Belediyesi, kursu başarılı bir şekilde bitiren kursiyerler için sertifika töreni gerçekleştirdi. Vali Süleyman Kamçı’nın da katıldığı törende 8 kursiyer sertifikalarını aldı.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'ın ev sahipliğinde, Kocasinan Akademi Mimarsinan Tesisinde düzenlenen sertifika törenine; Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Kocasinan Kaymakamı Mustafa Kılıç, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Sertifikalarını vermeden önce kursiyerlere hitap eden Vali Süleyman Kamçı, okuma yazmanın gerekliliğine dikkat çekerek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan talimatları doğrultusunda okuma yazma seferberliğini ilimizde başlattık. Bu anlamda Kocasinan Belediyesi’nin düzenlediği ve Halk Eğitim Müdürlüğü’nün desteklediği Okum Yazma Kursunun, ilk sertifika törenini gerçekleştiriyoruz. Okumanın yaşı yok. İnşallah Kayseri’mizde okuma yazma bilmeyen kimse kalmayacak. Bu imkanları sağlayan Kocasinan Belediye Başkanımız Ahmet Çolakbayrakdar’a ve destek veren herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ise “Kocasinan Akademi’nin hizmet vermiş olduğu tesislerden biri olan Mimarsinan tesisi, bu yıl içerisinde faaliyetlerine başladı. Bugün burada bulunmamızın sebebi ise Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Okuma Yazma Seferberliği çerçevesinde açmış olduğumuz kursun sertifika törenini düzenledik. Kocasinan Akademi çatısı altında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verilen eğitimler sonucunda, başarılı olan hanım kardeşlerimize sertifikalarını veriyoruz. Kocasinan Akademi’nin bir yıl önce kurulmuş olmasına rağmen, çok güzel hizmetler verdi. Kocasinan Akademi ile 7’den 70’e herkese hizmet veriyoruz. Bu noktada mutluluğumu dile getirmek istiyorum. Bölge sakinlerimize daha fazla hizmet ulaştırmak adına tesislerimizin sayısını artırarak devam edeceğiz.” diye konuştu.

Kursiyerler de Kocasinan Akademi Mimarsinan tesisinde çok güzel eğitim verildiğini ifade ederek, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

Konuşmanın ardından sertifika törenine geçildi. Vali Süleyman Kamçı, Kocasinan Kaymakamı Mustafa Kılıç ve Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kursiyerlerle tek tek sohbet ettikten sonra sertifikalarını verdi.

Program, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.