E-Belediye

Çözüm Merkezi
E-İmar
Talep Sorgulama
Borç Ödeme
Asfalt Çalışmaları
Kurs Kayıt
Vefat İlanları
Kent Rehberi

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, “KOCASİNAN’A 250 BİN METREKARE YEŞİL ALAN KAZANDIRDIK”

Kocasinan Belediyesi, Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla lösemili çocuklar ve aileleriyle birlikte ağaç dikme etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “İlçemize bu yıl içerisinde yaklaşık 250 bin metrekare alanı kapsayan yeşil alan ve park kazandırdık.” dedi.

Kocasinan Belediyesi tarafından Turgutreis Mahallesi’nde düzenlenen etkinliğine, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın yanı sıra lösemili çocukların aileleri, lösemi hastalığını yenen çocuklar, Kansere Karşı Birlikte Derneği Başkanı Prof. Dr. Musa Karakükcü ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kocasinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğrencileri, öğretmenleri ile davetliler katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, bu yıl ilkbahar ve sonbaharda ağaç dikme etkinliğini her hafta düzenlediklerini belirterek, “Bu haftanın bir özelliği var. 2-8 Kasım lösemi ve kan kanseri ile ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirme haftası. Kan kanseri ve diğer her türlü hastalıklara Allah şifa versin. KANKADER’in başlatmış olduğu çalışma son derece önemlidir. Hocalarımız üniversite çatısı altında şifa dağıtıyor. Ama bulunla yetinmeyip sosyal sorumluluk altında toplumda da karşılık bulması için mücadele başlatmışlar. Bundan dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Bizlerde elimizden geleni yapacağız ve her zaman destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“Yaşadığımız çevreyi daha güzel bir hale getirmek ve Kocasinan’ı hak ettiği şekilde iyi bir noktaya taşımak için yoğun bir gayret sarf ediyoruz.” diyen Başkan Çolakbayrakdar,  Kocasinan Belediyesi olarak ‘İnsan odaklı’ hizmet anlayışıyla çalıştıklarını belirterek, “İlçemize bu yıl içerisinde yaklaşık 250 bin metrekare alanı kapsayan yeşil ve park alanı kazandırdık. İnşallah sene sonuna kadar 300 bin metrekare yeşil alanı şehrimizin hizmetine sunacağız. Mahallemize yeşil alan ve çevre düzenlemesinin yanı sıra 3 yeni park yaptık. Tüm mahallelerimizde yenileme çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Kocasinan’ın her noktasında belediyecilik örneğini sergilediklerine de vurgu yapan Başkan Çolakbayrakdar, gelecek nesillere bırakabilecek en büyük mirasın yaşanabilir yeşil bir çevre olduğunu dile getirerek, “İlçenin her bir mahallesini daha güzel hale getirmek için gece-gündüz demeden çalışıyoruz ve her ağaç dikme etkinliklerimizi gençlerimizle birlikte yapıyoruz. Geçtiğimiz hafta tohumdan fidana kadar kendileri yetiştirmiş olan ilkokul çocuklarımızla birlikte ağaçlarımızı toprakla buluşturduk. Geleceğimizin teminatı yavrularımız şimdiden çevre bilinciyle hareket ederek kendi fidanlarını yetiştirmiş. Bunun son derece anlamlı olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan’ın daha da güzelleşmesi için yeşillendirme çalışmasının aralıksız devam edeceğini sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından Başkan Çolakbayrakdar, lösemili çocuklar ve öğrenciler ile birlikte fidan dikti. Başkan Çolakbayrakdar’ın öğrenciler ile birlikte ağaç dikmesi renkli görüntülere sahne oldu. Ayrıca lösemili çocuklar fidan dikmenin mutluluğunu yaşadı.