E-Belediye

Çözüm Merkezi
E-İmar
Talep Sorgulama
Borç Ödeme
Asfalt Çalışmaları
Kurs Kayıt
Vefat İlanları
Kent Rehberi

KOCASİNAN’DA ERKİLET KEDİ BACAĞI TANITIM GÜNLERİNE BÜYÜK İLGİ

Kocasinan Belediyesi tarafından Erkilet Mahallesi’nde her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ‘Erkilet Kedi Bacağı Tanıtım Günleri’ gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan'ın yöresel ürünlerini tanıtmak ve markalaştırmak için gece-gündüz demeden çalıştıklarını vurguladı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın yanı sıra Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Kaymakamı Mustafa Kılıç, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Muammer Kılıç, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda bir konuşma yapan Vali Süleyman Kamçı, geleneksel bir ürünün böylesi bir etkinlikle ile tanıtılması için gayret eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür ederek, Kayseri’nin kendine özgü kültürel değerlerinin doğal güzelliklerinin, tarihten gelen soyut ve somut miraslarının tanıtılması ve yaşatılması adına anlamlı olduğunu belirtti.

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise Kayseri’nin güzelliklerinin tüm Türkiye’ye tanıtılması adına Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de gelecek nesillere iletilmesi açısından düzenlenen festivalin çok önemli olduğuna vurgu yaparak, “Kayseri’nin eşi benzeri olmayan yöresel değerleri var. Kocasinan ilçemizde Cırgalan biberi, Yamula’nın patlıcanı, Gömeç’in fasulyesi ve Erkilet’in kedi bacağı gibi bunların hepsi bizim değerlerimizdir. Bunların her birinde bin bir zahmet ve emek var. İnşallah bu ürünleri endüstriyel halde değerlendiririz” diye konuştu.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ise belediye olarak bu geleneği yaşatmayı ve gelecek nesillere aktarmayı amaçladıklarını vurguladı. Başkan Çolakbayrakdar, “Üzüm ve cevizden bin bir zahmetle, el emeği ile yapılan doğal ve şifa kaynağı kedi bacağı adı ile bilinen yöresel ürünümüzün unutulmaması ve bizden sonraki kuşaklara da kültürel bir miras olarak aktarılması için çalışıyoruz. Şüphesiz Kayseri,  mantısı, pastırma ve sucuğu eşsiz tatları herkes tarafından bilinen, işin başında anılması gereken lezzetlerimiz. Meşakkatli bir yapım süreci  isteyen kedi bacağının aynı şekilde mantı ve pastırmamız gibi Kayseri ile özdeşleşmiş olarak bilinir olmasını arzu ederiz. Diğer yandan yapmış olduğumuz bu organizasyonlar ile gerek Erkiletli hemşerilerimiz gerekse Kayserimizin diğer yerlerinden gelen hemşerilerimiz ile bir araya gelerek, birlik beraberlik içerisinde dostluklarımızı pekiştirerek, ortak değerlerimizi artırarak bir ve beraber olduğumuz zaman ne kadar daha güçlü olabileceğimizi göstermekteyiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, ticaret ve sanayinin merkezi olarak bilinen Kayseri’nin aynı zamanda eğitim, spor, tarım ve yöresel lezzetlerin de merkezi olduğuna dikkat çekerek, “Kayseri, girişimci, müteşebbis, çalışkan insanı ile dünya şehirleri arasında rekabette önlerde olmaya aday bir şehir. Yeter ki bizler el ele gönül gönüle bir ve beraber olarak çalışalım, üretelim. Kültürümüze sahip çıkalım. Bu şehrin kaynakları ve imkanları oldukça geniş. Bizler belediye başkanları, milletvekilleri ve bakanlarımızla birlikte sizlerin ve bu şehrin hizmetindeyiz. İnşallah bu gayret ve çabalar ile şehrimiz büyüyecek, daha yaşanabilir, daha modern ve daha çevreci bir şehir olacak” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, Kayseri’nin yöresel ürünlerini tanıtmak ve markalaştırmak için gayretlerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından protokol ile birlikte kazanın başına geçen Başkan Çolakbayrakdar, kazan içerisinde pişirme aşamasından başlayarak kedi bacağı yapımını anlattı. Ardından Başkan Çolakbayrakdar, davetlilere ve vatandaşlara kedi bacağı ikram etti. Vatandaşlar da, geleneği yaşatma çabasından dolayı Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

Sonrasında ise Kocasinan Çocuk kulübü tarafından düzenlenen sokak oyunları etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Ardından Türk Halk Müziğinin ünlü isimlerinden Kürşat ve Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenleri tarafından konser verildi.

Kayserililerin büyük beğenisini kazanan etkinlik, havai fişek gösterileriyle daha da renklendi.